La polèmica arran del fet que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín no hagin pogut prendre possessió dels seus escons al Parlament Europeu ha aterrat aquest dijous al briefing setmanal de la portaveu del ministeri d'Afers Exteriors de la Federació  Russa, Maria Zakharova

La pregunta l'hi ha plantejat un periodista del Komsomolskaya Pravda que ha recordat que fa 70 dies es van celebrar eleccions el Parlament Europeu però que no han pogut prendre possessió dels seus escons, ni Puigdemont ni Comín ni Junqueras, tot i haver estat escollits legalment amb 2,5 milions de vots a Catalunya. A més, destaca que el líder d'ERC es troba a la presó i explica que en alguns mitjans el qualifiquen de pres polític. Finalment demana quin comentari té a fer la portaveu russa sobre aquest tema.

Zakharova respon que, segons les seves informacions, el Parlament Europeu està tractant aquesta qüestió amb el govern espanyol. "Esperem que es resolgui en el marc legal", conclou, tot puntualitzant que no li correspon afegir més comentaris en aquest moment.