La Moncloa es desentén de la sentència de la trama Gürtel, després que el Partit Popular hagi anunciat que recorreria la sentència de l'Audiència Nacional. "No afecta de cap manera aquest executiu", diuen fonts del Palau de la Moncloa, les quals recorden que la sentència "no és en ferm" i que el govern de Mariano Rajoy hauria "aprovat en els últims anys el major paquet de reformes per lluitar contra la corrupció", afegeixen.

"Aquest Govern respecta la sentència coneguda avui del cas Gürtel com qualsevol altra resolució judicial. Recorda, però, que atès que s'han anunciat recursos, "encara no és ferma". L'executiu central destaca també que "ningú de la direcció del PP, ni de l'actual ni de les anteriors, va conèixer i menys encara va emparar cap pràctica irregular", insisteixen.

"La sanció civil i no penal que s'exigeix al partit que dona suport al govern implica expressament el desconeixement dels fets i, per tant, l'absència absoluta de responsabilitat penal", exposen, sobre el recurs que la direcció popular preveu presentar.