No ha estat fins tres hores i mitja després del veredicte de Luxemburg que hi ha hagut un pronunciament del govern espanyol sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. Ha estat del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que no s’ha sortit del seu missatge: “El govern espanyol respecta les resolucions judicials, a les quals ens sotmetem”. Què vol dir això? El ministre en funcions no ho ha deixat clar. En tota l'atenció als mitjans no s’ha sortit d’aquest guió malgrat les preguntes paral·leles dels periodistes.

Preguntat sobre la sentència del TJUE, el dirigent socialista ha assegurat que “reben la sentència com totes les sentències, nacionals, de la Unió Europea o internacionals: amb respecte absolut, com procedeix i com ha de ser”. El mateix ha contestat quan se li ha preguntat si això és un revés per a la justícia espanyola o si Junqueras hauria de ser alliberat. “A qui compet és als tribunals. Al govern li correspon respectar les resolucions judicials”, ha defensat.

En plenes negociacions per a la investidura amb Esquerra Republicana per la investidura de Pedro Sánchez, el silenci ha estat la nota dominant tant a La Moncloa com a Ferraz. Fonts socialistes, però, precisen que aquesta decisió de la justícia europea “no té per què endarrerir res” i entenen que no perjudiquen les converses. “No està vinculada una cosa amb l’altra”, defensen des del PSOE, que insisteixen en una investidura com abans millor.