El govern espanyol ha endarrerit la retirada de les restes de Franco del Valle de los Caídos. Fa un mes, l'executiu de Sánchez va anunciar que la retirada es faria de manera "imminent" i va apuntar que les feines d'exhumació es durien a terme durant el mes de juliol. Tanmateix, ara, aquesta mesura estrella anunciada pel nou govern poc després de la presa de possessió, sembla que s'endarrerirà fins a finals d'any.

Segons apunta el Confidencial Digital, el govern espanyol ha postposat la mesura per raons jurídiques. Fonts de l'Abogacía del Estado han confirmat que la Moncloa els ha encarregat un informe amb arguments legals suficients per permetre l'exhumació de les despulles del dictador per no tenir problemes en un futur. D'aquesta manera, Sánchez ha decidit no arriscar i esperar a tenir més suport jurídic.

"Aquesta democràcia ja triga a deixar de tenir en un lloc d'honor un dictador, tenir aquestes assignatures pendents no dignifica la democràcia. Ho farem amb la major brevetat possible. Ja s'està trigant!", afirmava la vicepresidenta Carmen Calvo fa més d'un mes. Tot i això, finalment, sembla que l'elaboració d'aquest informe podria trigar mesos i, per tant, la retirada es postposaria fins a finals d'any.