Una avaria a Barcelona ha provocat aturades i retards a bona part de la xarxa de Rodalies, afectant especialment les línies R1, R2, R2 Nord, R3 i R4. Tot plegat ha fet saltar la indignació dels usuaris que denunciaven la mala gestió de Rodalies. Justament, en aquesta línia diversos membres del Govern de la Generalitat s'han sumat a les queixes. La consellera de Territori, Ester Capella, ha lamentat les “incidències constants” a Rodalies, que ha atribuït a una “voluntat manifesta del govern de l’Estat de no invertir el que ha compromès". A través de les seves xarxes socials, Capella ha recordat que dels 24 dies d’agost, hi ha hagut problemes en 23, i ha lamentat “l’afectació massiva” d’aquest dijous a les línies R1, R2, R2 Nord, R3 i R4.

La consellera ha remarcat que els problemes a Rodalies afecten diàriament la vida de milers de persones i ha reiterat la petició del “traspàs íntegre del servei, vies, catenàries, trens, i l’aportació econòmica necessària”. Citant el tuit de Capella, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha donat suport a les seves demandes i denúncia: "De nou, l’estat espanyol falta al respecte als usuaris de Rodalies. De nou, una avaria que evidencia la falta d’inversions i la incapacitat de gestió que tenen de la xarxa a Catalunya. És incomprensible!.

A més, el president Aragonès ha afegit: "Prendrem les mesures que calgui davant del desgavell permanent. I seguirem exigint plenes competències per gestionar el transport ferroviari de Rodalies. La ciutadania està farta d’un servei de segona". Per altra banda, la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha criticat les avaries i ha defensat que "l'única solució és el traspàs". "Quina vergonya!", ha criticat la consellera republicana aquest dijous en un tuit. 

Una gran afectació 

La circulació de trens de les línies R1, R2, R2 Nord, R3 i R4 s’ha restablert aquest dijous a quarts d’una. Una incidència de la infraestructura ferroviària d'un dels túnels de la plaça Catalunya de Barcelona ha provocat retards en diversos trens de Rodalies. Segons ha informat Adif, l'incident ha tingut lloc a un quart de 10 d'aquest dijous al matí i ha provocat retards i alteracions al servei de més de 40 minuts. Les línies afectades per aquest incident són l'R1 (Hospitalet de Llobregat- Maçanet Massanes), l'R2 (Granollers Centre- Castelldefels), l'R2 Nord (Maçanet Massanes- Aeroport), l'R3 (Hospitalet de Llobregat- Puigcerdà) i l'R4 (Sant Vicenç de Calders- Manresa).