El director general de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, el tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religió del consistori, Khalid Ghali, van assistir a la missa d'aquest dissabte a la Sagrada Família segons ha avançat RAC1. Des de l'Ajuntament, han explicat que Batlle va ser convidat per l'Arquebisbat de Barcelona i que el comissionat assisteix a tots els actes de caire religiós on el conviden.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha dit en un primer moment a RAC1 que no els constava l'acte, tot i que després ha dit que sí que sabien que es feia però no les característiques ni l'aforament. Segons Serra, "entra dins la normalitat" que hi hagi presència de l'Ajuntament, tot i que ha assegurat que no sabien l'aforament ni els detalls de l'organització.

El regidor ha afirmat que s'ha de ser "exemplars" i que això és el que s'ha de demanar també a l'Arquebisbat de Barcelona. "A actes com el d'ahir s'hauria de posar un límit, un sostre, per evitar trobades d'aquest tipus", ha declarat.

Sobre Batlle, ha apuntat que és una de les persones que forma part del Procicat i s'ha mostrat convençut que en el marc de les seves competències "farà el màxim per col·laborar amb el Departament de Salut". En tot cas, ha dit que val la pena "investigar a fons" com es va celebrar aquest acte. La missa va reunir unes 600 persones en el marc de la beatificació del jove catòlic Joan Roig Diggle.

Per part de la conselleria de Justícia va assistir també a la cerimònia religiosa Xavier Bernadí Gil, director general de Dret i d’Entitats Jurídiques.

El Govern obre expedient

El Procicat nega que autoritzés aquesta missa. Per la seva banda, el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha estat taxatiu sobre aquest tema, en declaracions a Catalunya Ràdio: "Soc més de teatre que de missa. Les imatges d'ahir a la Sagrada Família, jo em vaig emprenyar tant o més que ells", referint-se al món de la cultura.

D'altra banda, el Procicat preveu la celebració d'actes litúrgics amb un aforament del 30% i Aragonès explica els motius del per què es permet la llibertat de culte i no la cultura: "No podem tancar esglésies perquè a la Constitució espanyola el dret a la religió es fonamental i el dret a la cultura no". El Govern ha obert expedient.