La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha explicat que l'executiu està "satisfet" que el Ministeri de Sanitat accepti desconfinar a Catalunya per regions sanitàries i no per províncies, demanant que "això es mantingui d'aquesta manera perquè és des del territori que s'ha de gestionar". Alhora, ha reclamat una vegada més el retorn de les competències "per poder fer la desescalada de manera eficient".

En roda de premsa telemàtica aquest dissabte, la també portaveu de la Generalitat ha conclòs que les decisions consensuades "són més útils que la imposició" i espera que segueixi sent així. Ha afegit que la decisió del Ministeri és l'encertada i ha reiterat que les propostes de la Generalitat parteixen sempre de criteris científics, a més que "ningú coneix millor" que el Govern la situació a Catalunya.

Celebrant que Illa hagi atès els reclams del Govern de fer passar a la fase 1 només l'Ebre, Tarrgona, l'Aran i l'Alt Pirineu, Budó ha asseverat que "ha estat una decisió encertada, només podem expressar la nostra satisfacció". Segons la consellera, la "cooperació entre governs és més útil que la imposició", de manera que el Govern espera que aquesta col·laboració "es mantingui en les pròximes setmanes" per poder fer un desconfinament "eficaç i prudent".

"Les nostres propostes han de ser escoltades i ateses com aquesta vegada", ha insistit la consellera de la Presidència, que ha afirmat que les propostes de la Generalitat sempre es basen en "criteris mèdics i científics", i "només aquests han de prevaler en la presa de decisions". En la mateixa línia, el conseller Miquel Buch ha celebrat que l'Executiu espanyol hagi introduït les condicions de la fase 1 al BOE sense esperar a última hora.