El conseller d'Educació, Ciència i Universitats de la Comunitat de Madrid, Emilio Viciana, ha retret a les formacions d'esquerres que impulsin matemàtiques socioafectives o amb perspectiva de gènere. Tanmateix, la comparativa a què ha recorregut per rebutjar aquesta mena d'enfocament pedagògic ha aixecat polseguera. "Igual no està de més recordar el que feien els nazis amb els problemes de matemàtiques: introduïen doctrina nacional socialista als enunciats o les esvàstiques en els exercicis de geometria. I no van ser les matemàtiques les més afectades, perquè la biologia es va fer servir per denigrar i inocular l'odi als jueus", ha etzibat durant la seva intervenció al Ple de l'Assemblea de Madrid.

El conseller regional ha sostingut que està segur que "no poques persones benintencionades creuen que hi pot haver alguna cosa bona a les matemàtiques amb perspectiva de gènere, o fins i tot a les matemàtiques socioafectives" però ha remarcat que "les matemàtiques no tenen sexe, ni color polític, ni religió". 

Viciana ha afirmat que a les matemàtiques els passa com a la democràcia, “que els posen cognoms” i hi surt perdent tothom. "El totalitarisme sempre torna amb una careta o una altra. Queda la qüestió dels que es preocupen perquè les matemàtiques estressin", ha llançat a continuació. En aquest sentit, ha indicat que la introducció de sentiments a les matemàtiques és la porta d'entrada "de pedagogismes que confonen la suposada innovació amb la veritable pedagogia i els veritables sabers" i ha advertit que no es pot "confondre el veritable patiment amb el victimisme induït de nou per ideologies totalitàries" que volen una societat amb persones "febles, submises, tutelades, ignorants i enfrontades".

Rebuig a blindar l'avortament a la Constitució

El rebuig frontal a les polítiques d'esquerres no es limita a l'educació. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que no és "cap avenç" el pas que ha fet França de blindar a la Constitució el dret a l'avortament i ha assenyalat davant el Partit Popular Europeu (PPE) que la seva defensa ha de ser la de “la vida”. De manera que nega que una mesura així tingui tirada a l'estat espanyol. "No considero que el que ha passat a França aquesta setmana sigui cap avenç, perquè crec que la nostra defensa és la de la vida i més en una regió, l'europea, en conjunt, que s'està envellint", ha declarat la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!