El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, es mostra optimista davant les bones dades del tràfic digital del grup d'emissores públiques, ja que considera que poden ser el preludi de les que poden arribar "més lentament" de l'EGM. De fet, rebutja donar per “perduda” la partida del lideratge. "Ara no la podem donar per guanyada, però sabem que estem competint", ha precisat.

Així ho declarava Gordillo, que està al capdavant de les emissores de la Generalitat des de gener del 2016, en una entrevista recent a l’ACN, mentre que al setmanari El Temps ha assegurat que a dia d’avui Catalunya Ràdio està “a l’altura dels moments que viu el país”.

En declaracions a l'ACN, Gordillo assegurava que el projecte de la nova direcció, materialitzat aquesta temporada, no es pot avaluar amb pocs mesos d'arrencada de la nova programació sinó que "demana temps". Al seu entendre, el context econòmic i laboral dels últims anys va fer que l'emissora donés per "perduda" la partida pel lideratge, un fet que ara vol canviar. Pel director de Catalunya Ràdio, l'esperit competitiu és "bo" per a la ràdio en català i per la ràdio pública en particular, que l'obliga a "no conformar-se" i a "aspirar al màxim públic".

Feina feta mes a mes

En l'entrevista, el periodista ha afirmat que "mes a mes" es demostra la feina feta fins ara, conscients que la translació a resultats a la ràdio convencional és "lent". Gordillo ha celebrat el canvi en "l'estat d'ànim" de la plantilla, una circumstància "bàsica" perquè Catalunya Ràdio pugui "tornar a ser el que havia estat fa anys". Amb tot, ha explicat que no estan "obsessionats" per l'audiència i destaca el fet que la ràdio sigui un "referent clar" en la informació i el desplegament territorial.

Per la seva banda, en declaracions a El Temps, Gordillo defensa l’existència de Catalunya Ràdio com a “estructura de país”, recordant que compleix les funcions de “cohesió territorial i rigor informatiu”, a més de “potenciar valors i afavorir continguts culturals”. Per tot plegat, afirma que l’emissora fa el paper “que qualsevol ràdio pública d’un país normal ha de fer”. “Catalunya Ràdio està a l’altura dels moments que viu el país”, conclou.