"El jutge Marchena es nega ara sistemàticament que es posin vídeos durant el judici. I aquests vídeos els va enviar el jutge Llarena com a prova de violència i desordres públics a Alemanya. El vídeo 2, per exemple, és d’una cassolada". Així s'ha expressat l'advocat coordinador de la defensa internacional dels membres del govern de Carles Puigdemont que estan a l'exili en una entrevista a El món a Rac1.

Durant l'entrevista, on ha presentat el seu nou llibre Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso, ha justificat en relació al judici que s’està duent a terme al Tribunal Suprem contra els líders independentistes, l’actuació del jutge Manuel Marchena per la seva “falta d’experiència” perquè recorda que “és el seu segon judici”. També adverteix que totes les irregularitats són munició per quan el tema arribi a la justícia europea. "És una crònica d’una condemna anunciada. S’estan cometent un munt d’errors processals brutals" i ha afegit: "No hi ha cap símptoma que ens permeti ser optimistes [amb la sentència del judici al procés]. A vegades la veritat jurídica no té res a veure amb la veritat".

"La història els absoldrà i el Tribunal Suprem els condemnarà. Si no, ja estarien en llibertat", ha expressat. "Aquest judici és un tràmit cap a Europa, i és aquí on s’han d’assentar les bases per anar a Europa". I ha subratllat que "el jutge Marchena ens ha portat a un judici del segle XIX. L’article en què s’empara el tribunal és un dels articles que mai s’ha modificat des del segle XIX. Ens han portat a una interpretació en blanc i negre del dret espanyol".

libro gonzalo boye

El possible retorn de Puigdemont

Sobre el possible retorn de Carles Puigdemont després de les eleccions europees, Boye s’ha mostrat convençut de l’èxit de l’estratègia. "Si alguna cosa hem demostrat fins ara és que no improvisem. Aquí hi ha un equip de gent que pensa les coses. No actuem per impulsos. Aquí molts estan mirant el dit en lloc de mirar la Lluna", ha remarcat. 

"La immunitat és plena i absoluta des del moment en què es comuniquen els resultats electorals. Això és així sempre excepte quan hi apareix el cognom Puigdemont, que després tots els fonaments jurídics fan aigües", ha detallat.

Com ja és habitual, Boye ha deixat entreveure un nou moviment per a la setmana que ve amb la seva frase de "ahí lo dejo": "Dilluns estaré fora de Catalunya i d’Espanya, i estaré amb el Carles Puigdemont. Dilluns menjarem moltes crispetes i ahí lo dejo".