L'absència del president del grup de Vox, Ignacio Garriga, quan ha arribat el seu torn d'intervenció ha obligat a interrompre el ple mentre a l'hemicicle compareixia el president, Pere Aragonès per donar compte del seu nou Govern.

 

Quan la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, ha cridat a intervenir el diputat de Vox, Garriga no ha respost. Després d'uns instants d'incertesa en què Borràs ha interpretat que el diputat es dirigia al faristol per fora l'hemicicle, se n'ha adonat que, en realitat no hi era.

"Doni continuïtat al ple"

Passats uns instants, Garriga no arribava i el ple, interromput. Fins al punt que el portaveu dels comuns, David Cid, ha demanat la paraula per advertir que si el diputat no hi era convindria donar la paraula a algú altre. "Si renuncia al torn de paraula, li demano que doni continuïtat al ple", ha reclamat.

Després de consultar el lletrat major, Borràs ha instat a un altre diputat de Vox a prendre la paraula o a cedir el torn.

"No ho sabíem hem pecat de novatos", s'ha disculpat des de l'escó un altre diputat de Vox al qual Borràs ha reprès advertint que "és obligació dels diputats d'assistir al ple". "Pensàvem que intervindrien Junts o ERC", ha argumentat el parlamentari d'ultra dreta.

Bar o mascareta

Mentrestant, Garriga emprenia una cursa pels passadissos, segons alguns dels presents provenia del bar fent una volta pels passos perduts. Des del grup, en canvi, s'assegurava que Garriga havia tingut un problema amb la mascareta.

Dins de l'hemicicle i davant de la seva absència, la presidenta ha acabat per donar la paraula al cuparie Carles Riera. Quan el líder de Vox ha irromput a l'hemicicle, sense dir ni mu, el cupaire Riera ja baixava per les escales per dirigir-se a la tribuna i ha frenat en sec.

Mascareta?

Garriga s'ha enfilat tranquil·lament escales amunt cap al seu escó sense dir res com si res no hagués passat i aparentment sense adonar-se que tothom seguia els seus moviments. Curiosament, tampoc no s'ha sentit al·ludit quan la presidenta li ha dit: "m'indiquen que se li havia trencat la mascareta". S'ha assegut sense més.

"Estàvem esperant-lo", li ha explicat Borràs. De nou, Garriga s'ha aixecat del seu escó i s'ha dirigit a la tribuna. 

"Gràcies, senyora presidenta, i perdoni la situació excepcional", ha dit com a única explicació abans d'iniciar la intervenció en què curiosament ha advertit a Aragonès: "No li donarem ni un minut de gràcia".

 

A la imatge principal, el president del grup de Vox, Ignacio Garriga / ACN