El responsable d'Economia de Ciutadans, Luis Garicano, ha assegurat que "Messi als Estats Units estaria ara mateix a la presó". En una entrevista a El Español, el també vicepresident del Partit de l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) ha posat el focus en l'astre argentí del FCB com a exemple d'"individu que paga massa poc" en impostos.

El passat 6 de juliol, l'Audiència de Barcelona va condemnar Messi i el seu pare, Jorge Horacio Messi, a 21 mesos de presó per frau fiscal i a una multa de 2.093.001,55 euros per tres delictes de frau fiscal. Malgrat la condemna, no hauran d'anar a presó perquè la pena és menor a dos anys i cap dels dos no té antecedents.

En aquesta línia, ha explicat que hi ha "un frau enorme" en el futbol espanyol, on és "pràcticament impossible acabar a la presó per un delicte fiscal". Tanmateix i malgrat l'estricta actualitat del cas Football Leaks, Garicano no ha recordat el jugador del Real Madrid Cristiano Ronaldo, de qui fa tan sols unes setmanes es va revelar que havia eludit pagar impostos a través d'una societat al paradís fiscal de les Illes Verges britàniques. "Al final, que hi hagi sancions eficaces i efectives és molt important perquè es compleixi la llei", conclou Garicano.