La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) afirma que el dictador espanyol "va ser l'antítesi de Hitler" i que comparar-los és "un exercici de manipulació en estat pur".

És la resposta que l'FNFF ha donat al diputat al Congrés i portaveu d'En Marea, Antón Gómez-Reino, que s'havia preguntat en una iniciativa parlamentària: "Qui imagina una Fundació Hitler a Alemanya?" a fi de denunciar l'existència de l'entitat franquista i el fet que rebi subvencions oficials, segons ha avançat El Diario.es

La fundació sosté que el Caudillo i cap de l'Estat espanyol entre 1939 i 1975 va ser un "catòlic exemplar"; afirma que va guanyar la Guerra Civil amb una "estratègia de minimització de danys" i que, per contra, el Führer era "un ateu" que "va dessagnar" Alemanya. Així, la fundació assenyala en un comunicat: "Francisco Franco va ser l'antítesi de Hitler. Franco va ser un catòlic exemplar, i la seva visió del món era la d'un conservador tradicionalista, en tant que Hitler era ateu i la seva visió del món era la d'un imperialista: la dominació germànica sobre els presumptes pobles inferiors".

Subvencions oficials

Gómez-Reino ha presentat una sol·licitud d'informació al Congrés per conèixer el total de subvencions que ha rebut la FNFF des que es va constituir i una proposició no de llei per modificar la Llei de Fundacions per deixar fora l'entitat franquista.

"Francisco Franco no només mereix tenir al seu nom una fundació que defensi la seva immensa obra política, econòmica i social, sinó que mereix una plaça o avinguda a cada ciutat i poble; mereix escoles, aeroports, universitats i hospitals; centres d'investigació, aquarteraments militars i fins i tot un Terç de la Legió amb el seu nom", replica la fundació.