La Fundació Nacional Francisco Franco ha assegurat en un comunicat que el dictador "en tant que Cap de l'Estat, ni va afusellar ningú, ni va dictar cap condemna a mort, sinó la Justícia". 

La Fundació ha contestat d'aquesta manera les peticions plantejades en els últims dies en què demanaven il·legalitzar l'entitat. "Les condemnes no les decideix el Cap de l'Estat, sinó la Justícia", manté la formació, que afegeix que el Front Popular va procedir a "dotzenes de milers d'execucions" i que si per aquest motiu els que demanen la seva il·legalització consideren que Manuel Azaña va afusellar "a cadascú dels executats del Front Popular". 

Des de la Fundació mantenen que una de les seves senyes d'identitat és la defensa de les "víctimes que va causar el Front Popular" i considera que Franco va oferir als caiguts del Front Popular "la major dignitat que estava en la seva mà, la possibilitat de dormir el son etern juntament amb els caiguts de l'Espanya Nacional". 

"Darrere del desig d'eliminar la Fundació del debat públic estan els mateixos que persegueixen, tiren pedres o detenen un autobús perfectament legal", asseguren des de l'entitat.