La Fundació Francisco Franco ha compartit un vídeo en què celebra l'aniversari de la victòria de l'exèrcit franquista de l'1 d'abril del 1939. En una piulada al seu compte de Twitter, la fundació ha qualificat aquesta victòria de "tan justa com merescuda". 

Al vídeo s'hi mostren imatges d'aquella jornada i l'escut feixista del bàndol franquista. Amb l'himne espanyol de fons, una veu en off relata el comunicat que el dictador va fer aquell dia : "En el dia d'avui, captiu i desarmat l'exèrcit roig, les tropes nacionals han assolit els seus últims objectius militars. La guerra ha acabat".

D'aquesta manera, la Fundació ha volgut retre homenatge a Franco el dia del 79è aniversari del triomf de l'exèrcit franquista i l'inici de la dictadura. La piulada ha generat una gran polèmica a les xarxes, i nombrosos usuaris han qualificat d'intolerable que a Espanya siguin legals aquest tipus d'entitats "que fan apologia del feixisme".

Alemanya té bloquejat l'accés a aquest compte de Twitter. La legislació alemanya és molt estricte amb els discursos que exalten i justifiquen el feixisme, i per aquest motiu han procedit al bloqueig del perfil

bloqueig perfil fundació franco alemanya