El diari Frankfurter Allgemeine, considerat el més important d'Alemanya, ha advertit que el conflicte entre Rússia i l'OTAN està tensant la coalició de govern a Espanya entre el PSOE i Unidas Podemos, i pot dur a una "escalada" de conseqüències incertes. El rotatiu ha destacat la contradicció que suposa la decidida participació del president espanyol, Pedro Sánchez, en l'enviament de tropes al Mar Negre i als països de l'Est, mentre Podemos s'hi mostra radicalment en contra. "Encara que passarà un cert temps abans que els primers soldats espanyols arribin a la proximitat d'Ucraïna, una escalada del conflicte amb Rússia amenaça de convertir-se en una crisi a la coalició de Madrid", ha pronosticat.

Frankfurter

"Qüestionament a Espanya sobre si donar suport a la missió de l'OTAN" titula el Frankfurter

El Frankfurter descriu l'inesperat fervor atlàntic de Sánchez. "Ha intensificat els contactes amb socis de l'aliança en els últims dies i ha parlat amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, sobre la seguretat europea", diu. "Per a Sánchez i el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel Albares, és important mostrar fiabilitat, sobretot cap a l'OTAN. I Madrid s'enorgulleix d'acollir la pròxima cimera de l'OTAN, que se celebrarà a finals de juny", afegeix. Recorda en sentit oposat les declaracions dels dirigents d'Unidas Podemos contra l'Aliança Atlàntica i especialment les de l'exlíder Pablo Iglesias recuperant el "no a la Guerra" que els socialistes van utilitzar contra José María Aznar.

Reforma laboral

 

Segons el diari, aquesta esquerda en el govern de coalició se suma a la que ha provocat la reforma laboral, en la qual té gran interès Von der Leyen. "Fa uns dies es va produir una discussió forta dels socialistes amb Podemos sobre la reforma del mercat laboral. El govern en minoria segueix buscant suports al Congrés per aprovar aquest projecte, i no es pot permetre un fracàs. Si el conflicte d'Ucraïna s'intensifica, Sánchez podria tenir a més dificultats per ampliar la missió espanyola", apunta. Mentrestant, Alemanya intenta que no esclati una crisi entre la UE i Rússia, coincidint amb el fet que depèn del gas rus. El canceller alemany, Olaf Scholz, ha instat Europa i els Estats Units a pensar acuradament les hipotètiques sancions contra Rússia per qualsevol agressió a Ucraïna. Alemanya actualment té aturat el gasoducte Nord Stream 2 des de Rússia, només pendent de l'aprovació dels permisos. Tanmateix, d'aquesta manera s'arriscaria a agreujar encara més una crisi del subministrament de gas a Europa que ha provocat que els preus de l'energia estiguin disparats.