La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, concorrerà com a número quatre a la llista d'ERC el 21-D, segons han informat fonts del Parlament.

"Ho fa pel seu compromís pacífic i democràtic amb el país, les institucions i la seva gent", asseguren aquestes fonts que afegeixen que "la presidenta té previst, però, mantenir el seu perfil institucional durant la campanya, i és per això que continuarà prioritzant la seva tasca al capdavant del Parlament durant la resta del seu mandat".

La llista dels republicans l'encapçalarà el president del partit, Oriol Junqueras, i el seguirà la secretària general, Marta Rovira. Fonts de la formació asseguren que Forcadell ocuparà el quart lloc.

Forcadell va ocupar la tercera posició en la llista de JxSí a les eleccions del 27 de setembre del 2015, que va encapçalar Raül Romeva. La presidenta va ocupar aquesta posició després d'aparèixer com una de les cares del procés independentista des de la presidència de l'ANC. L'altra protagonista d'aquell moment va ser l'aleshores presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que va ocupar el segon lloc de la llista.

Després de les eleccions, Forcadell va assumir la presidència del Parlament i des d'aquesta posició ha hagut de tirar endavant les votacions vinculades al referèndum i la posterior declaració d'independència que han provocat el seu processament davant del Tribunal Suprem sota les acusacions de rebel·lió, sedició i malversació. Com a conseqüència d'aquestes imputacions, la presidenta va passar la setmana passada una nit a la presó fins que va fer efectiva una fiança de 150.000 euros.