El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha nomenat a Pere Macias, exconseller d'Obres Públiques durant el Govern de Jordi Pujol, coordinador de plans d'actualització de Rodalies. Segons el mateix ministeri, la funció de Macias en aquest nou càrrec serà articular i millorar la coordinació dels treballs d'actualització dels plans que han de fer ADIF i Renfe a la xarxa de Rodalies i el seguiment posterior de les actuacions.

Segons fonts del Ministeri, la decisió de posar Macias en aquests nou càrrec, s'emmarca dins la voluntat del ministre Ábalos que es presti més atenció a les polítiques en infraestructures a l'entorn urbà i metropolità, es prioritzin les inversions i es millorin la qualitat i la integració modal del servei.

En una publicació al seu compte de Twitter, Macias ha assegurat que "accepta el repte" i ha confiat "ser útil als usuaris del servei", recordant que ha reivindicat un milllor servei ferroviari durant anys.

Macias passa a Foment després que aquest gener l'Ajuntament de Barcelona el contractés com a director tècnic pel projecte d'unió dels dos tramvies de Barcelona per la Diagonal, cosa que no va agradar als membres del PDeCAT de l'Ajuntament. 

Macias, en la seva etapa com a conseller, va denunciar en diverses ocasions els incompliments dels diferents governs espanyols en matèria d'infraestructures, com l'aeroport del Prat, l'AVE i, evidentment, les Rodalies. A més a més, també va ser l'impulsor del desenvolupament de la xarxa de tramvies de Barcelona i un dels ideòlegs del projecte de la línia 9 del metro de Barcelona. 

Durant la seva carrera política, Macias va ser conseller en dos dels governs de Jordi Pujol, primer com a titular de Medi Ambient (1996-97), i després d'Obres Públiques (1997-2001). També va ser president i vicepresident de la Diputació de Girona, alcalde d'Olot i president de l'Associació Catalana de Municipis.