La Fiscalia d'Schleswig Holstein s'ha agafat amb calma el nou escrit que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha enviat a la fiscal Sara Führer, i no preveu pronunciar-se en els pròxims dies. Dilluns és festa a Alemanya, igual que a Barcelona i altres localitats catalanes, i el pronunciament de la Fiscalia no es preveu fins a finals de la setmana vinent o la posterior. El pronunciament de la Fiscalia és el pas previ perquè, si és el cas, després decideixi el Tribunal.

La portaveu fiscal d'Schleswig, Wiebke Hoffelner, s'ha limitat a confirmar a El Nacional que la darrera nota de Llarena "ha estat enviada i rebuda correctament", i no n'ha fet cap més valoració. A banda dels dubtes que hi ha a Alemanya sobre les acusacions de fons contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, la decisió de la Justícia belga de no acceptar ni a tràmit l'euroordre espanyola fa que també estigui en estudi aquesta denegació a Alemanya. Això seria un fet si la Fiscalia alemanya considera que amb la decisió belga s'ha fet jurisprudència.

Llarena ha argumentat davant la Justícia alemanya que, al seu entendre, l'euroordre és equiparable a una ordre de detenció a Espanya i, per tant, compleix els requisits de la decisió marc relativa a l'ordre de detenció europea. Seguir aquesta tesi, però, comportaria una ruptura de la unitat de criteri jurídic entre la Justícia belga i l'alemanya, les dues prestigioses.

El Tribunal d'Schleswig a més ja va desestimar l'acusació de rebel·lió contra Puigdemont, i qüestiona la de malversació, especialment després de les afirmacions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en el sentit que el Govern no va gastar diners públics en el referèndum de l'1-O.