La Fiscalia recorrerà davant el Tribunal Suprem (TS ) l'absolució dels exdirectius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga,  perquè entén que no han prescrit els delictes que se'ls imputaven pel seu paper en el pagament de comissions de la constructora a CDC a través del Palau de la Música.

Segons ha informat el ministeri públic, la Fiscalia Anticorrupció ha anunciat avui davant el Tribunal Suprem que presentarà un recurs de cassació, en el qual demanarà que la sala condemni els exdirectius de Ferrovial.

La setmana passada, l'Audiència de Barcelona va absoldre Buenaventura i Elizaga perquè, malgrat considerar acreditat el seu paper en el pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música, van ser imputats quan havien passat tres anys des de la seva última actuació en la constructora, termini a partir del qual prescriu el delicte de tràfic d'influències del qual se'ls acusava.

També la Fiscalia Anticorrupció ha precisat avui que la setmana passada va demanar a la secció desena de l'Audiència de Barcelona que "com més aviat millor" convoqués a una vista als exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma, així com l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, per sol·licitar mesures cautelars sobre la seva situació personal, mentre el Suprem resol el recurs contra la sentència.

En aquesta compareixença, el ministeri públic sol·licitarà oralment les mesures cautelars que cregui oportunes per als quatre condemnats, que podrien comportar el seu ingrés en presó preventiva a l'espera que la sentència per l'espoli del Palau de la Música sigui ferma.

Divendres passat, l'Audiència de Barcelona va fixar la compareixença de mesures cautelars del "cas Palau" per al pròxim 5 de febrer, tres setmanes després de la notificació de la sentència.

En la seva sentència, l'Audiència de Barcelona va condemnar a penes de nou anys i vuit mesos de presó Fèlix Millet; set anys i sis mesos a Jordi Montull; quatre i sis mesos a la seva filla Gemma, exdirectora financera del Palau, i quatre anys i cinc mesos a Osàcar, per cobrar comissions il·legals per a CDC.

Les mesures cautelars poden incloure l'ingrés a la presó dels condemnats, que mai van arribar a ser empresonats preventivament per aquest cas, o compareixences periòdiques davant el jutjat, com les que Millet i els Montull tenien imposades a l'espera que es dictés sentència.

Des que van declarar davant del jutge instructor Juli Solaz l'octubre del 2009, Millet i Montull tenien el passaport retirat i l'obligació de comparèixer mensualment al jutjat.

El magistrat va deixar en llibertat Gemma Montull sense imposar-li cap mesura cautelar, però l'Audiència de Barcelona va rectificar posteriorment i li va fixar una fiança de 500.000 euros, a més de la retirada del passaport i l'obligació de comparèixer setmanalment.

Per la seva banda, l'extresorer de CDC va declarar el 2011 com a investigat davant del jutge instructor, sense que la Fiscalia ni cap de les acusacions sol·licités cap tipus de mesura cautelar per a ell.