El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha respost a la possibilitat que el president de la Generalitat en funcions, Carles Puigdemont, abandoni Bèlgica i viatgi a un altre país. Si això passés, ha explicat que la Fiscalia haurà de decidir, en primer lloc, "si existeix aquest viatge" i, en cas que sigui així, si "articula el mecanisme de cooperació internacional per detenir-lo". Així ho ha manifestat quan els mitjans li ha fet preguntes en relació amb la intenció del president català de participar en un acte a la capital danesa dilluns vinent.

A més, Catalá s'ha mostrat convençut que "no és possible" que es produeixi la investidura de Puigdemont a través de videoconferència perquè no ho permeten ni l'Estatut ni el Reglament del Parlament i ha recordat que l'executiu espanyol "té l'obligació" d'impugnar o articular els mecanismes d'impugnació quan li sembli que cal per "garantir que no s'incompleixen les lleis o que no es dugui a terme una activitat que no està permesa per la llei".

"Estem convençuts que no és possible que es dugui a terme l'investidura d'algú que no comparegui a la investidura. L'Estatut de Catalunya i el reglament exigeixen que hi hagi una presència física i, per tant, només hi pot haver debat d'investidura amb una persona que comparegui a defensar el seu programa i a participar a les votacions. És l'única manera", ha conclòs.