Nova ofensiva judicial contra qualsevol moviment dels dirigents sobiranistes, ara contra la investidura de Quim Torra, que, tot i haver-se disculpat en diverses ocasions pels seus tuits despectius cap als "espanyols", ni s'han acceptat per part d'alguns sectors de la societat i, el que és més, s'estan utilitzant com a amenaça per provar d'evitar qualsevol pas cap a l'independentisme que pugui realitzar el nou cap del Govern. 

La fiscalia especial davant delictes d'odi i discriminació (que depèn de la fiscalia general de l'Estat), però també la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) vol querellar-se ara contra el president investit per delictes d'odi arran dels articles que han anat sortint a la llum suposadament escrits per ell fa uns anys, segons publica El País, que destaca que el que vol el ministeri públic és obrir diligències a Torra per racisme xenofòbia.

El diari citat acaba quasi aplaudint el que podria passar si finalment la fiscalia considera que els escrits del president investit contenen matèria delictiva per incitació a l'odi i a la violència, "podria complicar judicialment a mitjà termini el mandat titella del nou mandatari català", al mateix temps que subratlla que "aquest tipus de delictes comporten penes de presó i inhabilitació".

La diferència

Com ja és habitual, la fiscalia continua seguint els passos del partit d'extrema dreta Vox, que ahir es va querellar contra Torra per encobriment, odi i conspiració per la rebel·lió basant-se en les "manifestacions i intencions reconegudes pel querellat" i per la seva participació directa en el referèndum de l'1-O i en què demanaven la inhabilitació de Torra.

En alguns dels tuits publicats, s'hi podia llegir frases de l'estil: "Vergonya és una paraula que els espanyols han eliminat del seu vocabulari", "Escoltar parlar Albert Rivera de moralitat és com escoltar els espanyols parlar de democràcia", "Els espanyols només saben espoliar" o "Evidentment, vivim ocupats pels espanyols des del 1714".

Malgrat que el compte de Twitter està eliminat des de fa anys, i que, altra vegada, Torra s'ha disculpat en diverses ocasions, busquen la manera d'acabar amb el Govern Torra sigui com sigui. Mentrestant, altres poden demanar que es bombardegi Barcelona, titllar el president investit de "puteta" i "psicòpata" o comparar un moviment pacífic amb terrorisme, però, això sí, sense cap tipus de conseqüència.