La Fiscalia s'ha querellat contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral, l’òrgan que està previst que faci d'àrbitre durant la celebració del referèndum. Els membres són Jordi Matas Dalmases, Marc Marsal, Josep Pagès, Tània Verge i Marta Alsina. La querella inclou també els dos suplents, Josep Costa i Roselló i Eva Labarta i Ferrer.

Anna Maria Magaldi, la fiscal en cap de Barcelona, que signa la querella, els acusa de desobediència, malversació de fons públics i usurpació de funcions públiques.

Aquest òrgan, com a derivat de la Llei del Referèndum, va ser suspès pel TC la setmana passada i el tribunal va donar ahir als seus membres 24 hores perquè deixessin el càrrec, cosa que no han fet a hores d'ara. A més han començat a crear l'estructura electoral amb els síndics electorals de cada una de les demarcacions.

El fiscal fa un advertiment als cinc membres de la sindicatura: "Se'ls adverteix a tots ells del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada; en particular, que s'abstinguin de procedir al nomenament dels membres de les sindicatures electorals de demarcació, de la creació de cap registre i/o fitxer necessari per a la celebració del referèndum d'autodeterminació i de qualsevol acte i/o actuació".

Els prohibeix, per tant, crear tota l'estructura electoral necessària per al control, organització i supervisió de la votació. 

Llegeix aquí la querella