El fiscal ha emès l'informe sobre les mesures cautelaríssimes que mantenen el 14 de febrer com a data per fer les eleccions, "tenint en compte la preservació dels diferents drets i interessos legítims en conflicte, es mostra favorable a la mesura cautelar acordada". 

El ministeri públic no entra en el fons de la qüestió i deixa per a quan s'hagi de resoldre el recurs valorar si el decret del Govern que suspèn la convocatòria electoral del 14-F s'ajusta a llei i cal buscar nova data o no.

La Fiscalia Superior de Catalunya, mitjançant un comunicat als mitjans de comunicació, explica que les al·legacions han de limitar-se en "principi, únicament i exclusiva, a la procedència de la mesura cautelar, sense que procedeixi abordar qüestions de fons, que, per la seva pròpia naturalesa, hauran de ser objecte d'anàlisi en el moment processal oportú, en la peça principal del procediment".

El ministeri públic centra la seva anàlisi exclusivament a comprovar si la mesura cautelar de mantenir la data del 14 de febrer per a les eleccions al Parlament de Catalunya, i per tant no aturar el calendari electoral, adoptada per la secció 5a de la sala contenciosa adminidtrativa que té les competències en els drets fonamentals, s'ajusta a llei i si cal revocar-la o no.

La Fiscalia concreta que "en el cas de no suspendre's l'eficàcia jurídica de la resolució recorreguda", el decret del Govern que anul·la la convocatòria d'eleccions, "la duració del procediment judicial podria abocar a fer inviable la celebració de les eleccions en la data indicada (14 de febrer), conforme al que hi ha disposat en el decret de dissolució del Parlament i convocatòria electoral del 21 de desembre".

La decisió d'aixecar la mesura cautelar acordada "equivaldria de facto, en cas que s'adoptés en el present moment, a una anticipació de la resolució (desestimatòria)", diu el ministeri públic. I és que, segons els arguments de la Fiscalia, deixar aturat ara tot el procés electoral abans que el tribunal resolgui els recursos, "no permetria l'execució eficaç, consolidant-se irremediablement l'eventual infracció de l'ordenament jurídic i, en el seu cas, la vulneració dels drets fonamentals invocats pels recurrents".

El ministeri públic destaca que l'ajornament previst per al 30 de maig, "o fins i tot la possibilitat de successius aplaçaments que podrien derivar de la prolongació" de la situació de la pandèmia, que és el que ha fet replantejar tot el procés electoral, no es veuen afectades per les actuals mesures cautelars.

Així defensa, per tant, la Fiscalia el seu informe que ha presentat al TSJC dins el termini per presentar les al·legacions, que s'acaba demà a les 10 h.

Un cop esgotat aquest termini, els set magistrats es tornaran a reunir. Resoldran les al·legacions que pugui presentar el Govern i després debatran sobre el fons de la qüestió analitzant el decret de suspensió i valorant si es poden fer o no les eleccions el 14-F davant la situació de la pandèmia.