La Fiscalia General de l'Estat dirigeix la investigació de 349 casos de presumptes negligències en residències de gent gran a tot l'Estat espanyol. 176 són casos civils i 143, diligències penals. En una setmana s'han doblat les investigacions. 

A Catalunya la investigació de residències suma ja 93 casos, dels quals 25 per un presumpte delicte penal i 68 són diligències civils. Durant la darrera setmana s'han arxivat tres investigacions, una de penal i dues de civils.

A Barcelona la Fiscalia té una investigació oberta en 15 residències. Però a més, les diferents àrees a nivell territorial investiguen 63 casos més en les residències de les diferents comarques de Barcelona, una de genèrica a Girona i dues més a Tarragona.

La Fiscalia manté un total de 143 diligències penals obertes, en total, per la situació creada en les residències de gent gran a causa de la pandèmia de coronavirus. Això suposa sis més que fa una setmana, segons les últimes dades facilitades pel ministeri públic. Més de 60 d'aquestes investigacions són a la Comunitat de Madrid.

Pel que fa a les actuacions civils, que s'han tramitat com a expedients governatius i diligències preprocessals o diligències informatives civils, la Fiscalia comptabilitza un important descens en comparació a fa set dies, ja que han baixat de 176 a 96 actuacions. Però moltes d'aquestes investigacions, que van començar com a civils, han saltat a la via penal pel tipus de delicte que s'investiga. 

Segons els investigadors es busca concretar si hi ha hagut negligències que hagin comportat la mort dels residents i concretar qui en són els responsables. S'investiga el delicte d'homicidi imprudent i es busquen els responsables de les residències, siguin públiques o privades.