La Fiscalia ha expressat el seu suport a la realització d'un nou escrutini general a la província de Madrid per la revisió de tots els vots nuls en les eleccions generals del passat 23 de juliol. Aquesta sol·licitud, impulsada pel Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), ha estat ben rebuda des del Ministeri Públic, que considera que la revisió és "acceptable" i que pot tenir un impacte en els resultats electorals. El passat 7 d'agost la Junta Electoral Central (JEC) va rebutjar la demanda del PSOE de revisar els vots nuls a la Comunitat de Madrid, i ara la fiscalia s'alinea amb el partit de Sánchez.

El Ministeri Públic, liderat pel fiscal Ricardo González Cerrón, ha presentat un escrit davant el Tribunal Suprem, on expressa el seu suport a la petició del PSOE. En aquest document, s'argumenta que és essencial prioritzar la "cerca de la veritat material" en aquest procés, i que això ha de prevaler sobre altres consideracions. El focus de la petició recau en la nul·litat de l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) i la Junta Electoral Provincial de Madrid, especialment en relació amb l'escó número 16 del Partit Popular (PP) i la figura de Carlos García Adanero. La Fiscalia ha destacat que la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG) no prohibeix explícitament la revisió dels vots afectats per la nul·litat i, per tant, veu legítima la sol·licitud de revisió. Ricardo González Cerrón ha destacat en el seu escrit que l'assignació de l'últim escó en la circumscripció electoral de Madrid es va donar en un context d'estret marge de vots. Amb aproximadament 30.241 vots nuls en joc i una diferència del voltant de 1.340 vots per a l'últim escó, la Fiscalia considera que aquesta xifra no és excessiva i que una revisió seria justificada per garantir la credibilitat del procés electoral.

La Fiscalia s'ha pronunciat després que la setmana passada el Suprem li donés un termini de 4 dies per a presentar les seves al·legacions sobre la petició del PSOE. La Sala de Vacances va fixar aquest termini després de rebre el recurs presentat pels socialistes contra la decisió de la Junta Electoral Central de rebutjar la seva petició de revisar tots els vots nuls a la província de Madrid. El PSOE va acudir al Suprem amb la intenció que es revertís aquesta decisió perquè, al seu judici, la proclamació com a diputat electe del dirigent del PP Carlos García Adanero havia "retallat" la possibilitat de proclamar al socialista Javier Rodríguez Palacios, número 11 en les llistes de Madrid.

En el recurs presentat pel PSOE, es va impugnar l'acord de la JEC que va proclamar als electes al Congrés per la circumscripció de Madrid. Els socialistes van argumentar que aquesta decisió va limitar la possibilitat que el seu candidat, Javier Rodríguez Palacios, fos proclamat diputat. Segons el PSOE, la revisió dels vots nuls és un dret sostingut per la doctrina del Tribunal Constitucional, i van argumentar que la seva sol·licitud no va ser extemporània, ja que ha de realitzar-se durant l'escrutini general.