La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge del cas Púnica que imputi les expresidentes madrilenyes Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes a la peça sobre el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid per delictes de corrupció.

Segons han informat a Efe fonts fiscals, Anticorrupció ha presentat aquest divendres un informe al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón en el que demanen de reordenar les peces del cas i que s'imputi en una d'elles (la número 9) a Aguirre i Cifuentes per delictes de corrupció.

Les fiscals Carmen Cerdá i María Teresa Gálvez han presentat aquest divendres un escrit davant del titular del Jutjat Central 6 d'Instrucció en el qual reordena la macrocausa, que es porta investigant des de 2014, i redueix de 16 a 11 les peces.

Una tasca que el ministeri públic ha tardat mig any a fer, des que a començaments d'any el jutge d'instrucció instés les fiscals a fer una reestructuració de la causa, precisant els fets i subjectes afectats en cada una de les línies d'investigació.

Informes de la Guàrdia Civil

Quant a la peça relacionada amb el presumpte finançament irregular del PP de Madrid, la número 9, les fiscals Anticorrupció s'han basat en diversos informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil que situen l'expresidenta regional en reunions claus en les quals presumptament s'hauria negociat el finançament irregular de la formació política durant diverses campanyes electorals, en les quals Aguirre ja presidia els 'populars' madrilenys. Per tot això, sol·licita al magistrat instructor que la citi a declarar en qualitat d'investigada.

El març passat la Guàrdia Civil va deslliurar el jutge un informe on s'implicava per primera vegada Esperanza Aguirre en la trama corrupta de Púnica. Segons l'informe, Aguirre va participar en reunions d'alts càrrecs del seu Executiu en les quals es va acordar, suposadament, afavorir amb contractes públics una empresa de publicitat que treballava a les seves campanyes electorals de 2003 i 2007.

Fonts jurídiques consultades per Europa Press apunten que el jutge García Castellón estudiarà a fons l'escrit presentat per Anticorrupció abans de prendre una decisió sobre la imputació o no d'Aguirre. Fa temps que les acusacions populars d'aquest cas, i fins i tot el que fos la seva mà dreta, Francisco Granados, insisteixen al magistrat que inclogui a la investigació a l'exdirigent madrilenya per aquest mateix assumpte.