La Fiscalia ha demanat l'absolució d'un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) "per falta de proves" per presumptament furtar una bandera espanyola d'una parada de Societat Civil Catalana (SCC) al campus el 2016.

Així ho ha explicat davant dels mitjans l'advocat de l'estudiant, Adrià Roger, a la sortida dels Jutjats de Cerdanyola, on aquest dimecres s'ha celebrat la vista, en la qual l'estudiant, Arnau, estava acusat d'un delicte lleu de furt.

Ha assenyalat que els dos testimonis aportats per l'acusació, l'entitat SCC, "no han identificat amb una foto" Arnau i ha expressat l'esperança que aquest fet acabi amb una multa.

El lletrat ha considerat que es tracta "d'una persecució política" contra estudiants, ja que, com ha insistit, no han pogut provar que el seu client va ser el que es va emportar la bandera.

Aquest és el primer dels 14 estudiants de l'UAB que declara davant d'un jutge pels litigis oberts amb SCC, ja que queda una altra vista per furt; per trencar una bandera espanyola, que demanen tres anys i mig de presó, i "una imputació de coaccioni i organització criminal", en una concentració pel pas d'un documental de SCC en l'UAB, tal com ha repassat un dels encausats, Dani Tubau.

Els fets van passar el desembre de 2016 quan l'associació va muntar una parada informativa a la plaça Cívica de l'UAB, amb fullets informatius i un altre material de l'entitat, i un grup de persones es va apropar i suposadament es va emportar la bandera espanyola que hi havia onejant en l'estand.