"Només referir-se a la confiança mútua no serà suficient". Així adverteix la Fiscalia belga a l'Audiència Nacional, en un escrit datat del passat 10 de novembre. El ministeri públic belga vol tenir totes les dades sobre el futur del president Carles Puigdemont i els altres quatre consellers, en cas que decideixi extradir-los a Espanya.

Per això, segons publica Eldiario.es, ha enviat un escrit a la jutge Carmen Lamela on enumera una sèrie de preguntes sobre el tracte que rebria el president a Espanya. En aquest sentit, s'interessa per quant temps duraria la presó provisional, i si l'empresonament es prendria directament o després de la declaració dels acusats.

A més, la fiscalia belga també demana saber en quines presons serien enviats el president i els consellers i quines serien les condicions en les quals es trobarien. En aquest sentit, pregunta per les dimensions de les cel·les, la qualitat dels menjars a la presó o per l'accés a les dutxes i els equipaments sanitaris. 

No només això, també s'interessa per la seguretat dels membres del Govern a l'interior de les presons, i per si poden ser objecte de violència per part d'altres presos o, inclús, pel personal de les presons. 

El ministeri demana una resposta "a curt termini" perquè els tribunals, que aquest divendres prendran declaració a Puigdemont i els consellers, puguin decidir sobre l'extradició amb el màxim d'informació possible. Segons aquest diari, l'Audiència Nacional respondrà aquest mateix dijous l'escrit del ministeri públic de Bèlgica.