La Fiscalia Anticorrupció ha ampliat la seva acusació en el judici per la sortida a borsa de Bankia que se celebra a l'Audiència Nacional en considerar que hi va haver delicte de falsedat comptable, per la qual cosa la pena per a l'expresident Rodrigo Rato ha ascendit de cinc anys i mig a vuit anys i mig.

Així ho ha anunciat la fiscal Carmen Launa a l'inici de la sessió d'aquest dilluns, quan ha començat la fase de conclusions finals.

La Fiscalia ha elevat les penes per a l'expresident de Bankia Rodrigo Rato, l'exvicepresident José Luis Olivas i l'exconseller de Bankia, José Manuel Fernandez Norniella, mentre que l'exconseller delegat, Francisco Verdú Pons, l'ha absolt del delicte d'estafa a inversors que li va imputar en un primer moment, però l'ha acusat de falsedat comptable.

D'aquesta manera, sol·licita per a Rato vuit anys i sis mesos de presó, davant els cinc anys i sis mesos que demanava per estafa a inversors, als quals ha sumat tres anys per falsedat comptable.

Així mateix, demana cinc anys de presó per a Olivas (davant quatre anteriors), entre cinc i sis per a Norniella (davant tres d'anteriors) i entre nou mesos i un any i mig per a Verdú Pons (davant dos anys i set mesos anteriors).

La Fiscalia, en un principi, només acusava aquestes quatre persones de les 34 que s'asseuen al banc dels acusats, però finalment ha ampliat el seu escrit final i ha acusat també l'exdirector general financer i de riscos de Caja Madrid i de Bankia, Ildefonso Sánchez Barcoj, per a qui demana dos anys i mig; al soci auditor de Deloitte, Francisco Celma, (sol·licita dos anys de presó); a l'exinterventor de Bankia, Sergio Durá, (entre un i dos anys), i a l'exdirector d'auditoria interna de Bankia, Miguel Ángel Soria Navarro, (entre un i dos anys).

Així mateix, ha acusat els exconsellers Alberto Ibáñez (demana per a ell entre nou mesos i un any i mig de presó), Araceli Mora (un any substituïble per multa), Miguel Ángel Acebes (entre nou mesos i un any i mig), Pedro Bedía (un any de presó substituïble per multa), Remigio Pellicer (un any substituïble per multa) i José Rafael García Fuster (un any substituïble per multa).

Launa ja va advertir durant el període de qüestions prèvies de la possibilitat d'endurir la seva acusació definitiva i incloure el delicte de falsedat comptable en el tram final del procediment, i així ho ha fet finalment.