La Fiscalia Provincial de Barcelona ha ordenat obrir una investigació per un possible delicte d'odi i discriminació en els casos d'expulsió dels agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil dels hotels de Calella i Pineda de Mar. La fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi, ho ha encarregat al fiscal especial per delictes d'odi Miguel Ángel Aguilar que, al seu torn, ha sol·licitat a una unitat adscrita del cos de la policia espanyola que reculli informació.

L'escrit precisa que es podrien haver produït amenaces i coaccions als propietaris dels hotels per part dels ajuntaments, amb l'objectiu d'obligar-los a abandonar les instal·lacions. El decret del fiscal recull que les xarxes socials estan difonent un document en què el gerent de l'hotel hauria afirmat que, després de reunir-se amb els responsables de l'Ajuntament de Pineda, es veien obligats a desallotjar els agents davant "l'amenaça" de tancar-los els hotels durant cinc anys.

Per contra, l'Ajuntament de Pineda de Mar i els hotels Checkin Mont-palau i Checkin Pineda han emès un comunicat conjunt assegurant que la decisió d’avançar dos dies la sortida dels agents de la policia espanyola allotjats als establiments respon a raons de seguretat, i té per objectiu de "garantir la convivència" al municipi. 

Concretament, manifesten que en una reunió amb representants del govern municipal i la cadena hotelera es va acordar "de mutu acord" que la sortida es produiria en el transcurs d'avui. "En cap cas hi ha hagut cap mesura de pressió a l’hora de prendre aquesta decisió i desmentim que l’Ajuntament hagi amenaçat a l’establiment hoteler amb el tancament", han precisat en un comunicat.