El diari econòmic Financial Times ha alertat que amb la decisió de tombar la cursa de Miquel Iceta cap a la presidència del Senat, els independentistes catalans han fet "un tret d'advertència" al president espanyol, Pedro Sánchez.

Segons el diari, el precedent amb Miquel Iceta fa pensar que Sánchez no té del tot garantida la majoria per a la investidura com a president. "Les possibilitats de Pedro Sánchez de formar un govern espanyol estable s'han vist afectades", ha indicat. Dona per fet que és possible que el PSOE depengui d'almenys un partit independentista català per ser confirmat al càrrec.

Financial Times

Financial Times apunta que tot pot passar per una abstenció en la investidura, i que el partit "més procliu a fer-ho" seria ERC. Però adverteix que Oriol Junqueras no vol donar la imatge que refreda les seves posicions independentistes davant les eleccions municipals, per no afectar els resultats a Barcelona, on Ernest Maragall aspira a l'alcaldia.

El diari recorda que el Senat no està ben vist entre els independentistes catalans, perquè és qui va aprovar la intervenció de Catalunya amb el 155.