El filòsof Fernando Savater serà l'encarregat de tancar la llista del Partit Popular per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny, segons ha anunciat el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo. Ho ha fet a través d'una publicació al seu compte de X, on l'ha descrit com "una veu autoritzada i amb una biografia compromesa en la defensa dels valors democràtics". "És l'hora d'unir-nos, fora i dins de la política. Al carrer i a les urnes. Per la igualtat i les llibertats", ha assegurat Feijóo per anunciar la incorporació de Savater a les llistes, el qual ha estat vinculat amb altres projectes polítics constitucionalistes, com és el cas d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD).

🗳️ Quan són les eleccions europees 2024? Calendari i dates clau
 

🗳️ Com saber si m'ha tocat ser mesa electoral a les eleccions europees 2024?
 

El candidat popular a les eleccions a Catalunya, Alejandro Fernández, ha celebrat l'anunci, definint-lo com "una gran notícia", mentre que Cayetana Álvarez de Toledo l'ha qualificat de "formidable".

La figura de Fernando Savater 

Aquesta no és la primera vegada que el filòsof i escriptor basc, que ha participat en nombroses iniciatives constitucionalistes els darrers anys, forma part d'una llista electoral. Savater ja es va presentar al Senat en el marc de les generals del 2015 com a representant de Progrés i Democràcia (UPyD), el partit que va impulsar amb Rosa Díez, Albert Boadella i Mario Vargas Llosa, entre d'altres. Un any després, va intentar, sense èxit, aconseguir una acta de diputat sota les mateixes sigles a la llista de Madrid.

Més enllà d'UPyD, Savater també ha estat vinculat a Ciutadans, estant present a l'acte de presentació del procés per constituir el partit, el qual es va celebrar el 2006 al teatre Tívoli de Barcelona. Després de la caiguda en picat de la formació taronja el 2023, quan es van quedar sense representació al Congrés dels Diputats, Savater es va unir amb altres ideòlegs per posar damunt la taula un nou projecte de partit amb l'objectiu de recuperar "les pràctiques, valors i institucions de la Transició espanyola". Sota el  nom Tercera España, la proposta va sorgir després dels comicis del 23-J.

Ara, però, Savater s'ha apropat al Partit Popular, una decisió que Feijóo ha celebrat. Qui també s'ha unit als populars ha estat l'exsecretari general de Ciutadans i cap de files de la formació taronja al Parlament Europeu, Adrián Vázquez, que també formarà part de la seva llista a les eleccions europees. "Avui, el PP és l’única alternativa política capaç de reconstruir la nostra convivència cívica i constitucional", ha afirmat Vázquez, recalcant que la democràcia es troba “en un moment crític” i que cal “cal estar al costat de la defensa de l’estat de dret i els valors fundacionals” de la Unió Europea.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!