"Fes la cua!". Una dona ha retret a Eduardo Zaplana que s'hagi intentat colar quan ha arribat al seu judici per corrupció, aquest dimarts. L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre del PP s'ha presentat als jutjats disposat a declarar pel cas Erial, però una dona esperava per entrar pel control de seguretat a la Ciutat de la Justícia de València i li ha recriminat que no respectés el torn. Les imatges s'han viralitzat a les xarxes socials i partits com Compromís les han compartit als seus respectius perfils i s'han mofat de la situació: "Fins i tot anant al seu judici per corrupció, Zaplana evidencia tot el que representa el PP valencià".

"No es preocupin, que comença el judici ara i durarà molt", ha dit Zaplana, als micròfons dels periodistes que l'acompanyaven a les portes dels jutjats. Mentre caminava, se sentia una veu que deia "no, no, no, no, ni t'apropis". "Fes la cua! Fes la cua! Fes la cua! Fes la cua! Fes la cua! Fes la cua, que jo estava aquí aviat. Fes la cua!", li ha etzibat la dona, davant del control de seguretat. L'expresident ha intentat entrar, però res, el missatge era molt clar: "Fes la cua". "A les 9.30 tinc cita i ve aquest home amb la cara dura, amb les càmeres... No. Feu-me fotos a mi també. No. Fes la cua, rere meu", ha continuat.

Triomf a les xarxes socials

Els agents de la Guàrdia Civil que estaven al control, igualment, han fet passar Zaplana. "Digues-li que passi, descarat que ets. Vinga, ves cap allà", ha retret. L'expresident ha passat i, rere seu, la dona l'ha seguit. El moment ha triomfat a les xarxes socials, tot inundant Twitter. A les portes de la Ciutat de la Justícia també hi havia una persona que cridava "on és els diners dels valencians?".

"Avui comença el judici i sí que declararé", ha assenyalat l'expresident, abans de declarar. Zaplana ha declarat pel cas Erial, procediment en el qual s'ha investigat el suposat cobrament de més de 10 milions d'euros en comissions derivades de concessions d'ITV i parcs eòlics del País Valencià. S'enfronta a 19 anys de presó, a petició de la Fiscalia, pels delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, falsedat en document oficial i mercantil i prevaricació administrativa. També se li reclama una multa de 40 milions d'euros i dues més que sumen 72.000 i 36.000 euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!