El reconegut xef Ferran Adrià, fundador de El Bulli i un dels cuiners més coneguts i reconeguts del món, ha revelat que el Madrid Culinary Campus (MACC), la universitat gastronòmica que ha impulsat a Madrid, és un projecte que no va poder portar a terme a Barcelona, com hagués volgut, perquè “no la van acceptar”. Segons ha reconegut Adrià en el programa Via Lliure de RAC1. "Ho dic per primera vegada...Vaig proposar quatre o cinc vegades poder fer una universitat gastronòmica a Barcelona i no la van acceptar perquè creien que no era important”, ha assegurat Adrià, que també ha fet una altra confessió: “Vaig dir que no a tenir un restaurant al Bernabéu perquè el futbol i el Barça són sagrats”.

Un projecte amb Andoni Luis Aduriz

El cuiner de l’Hospitalet va donar més detalls del projecte que ha impulsat per crear una universitat gastronòmica a Madrid, que està situada a la Universitat Pontifícia de Comillas. “L'he muntat amb Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz", de qui Adrià considera un crac de la creació culinària." El cuiner també ha destacat en l’entrevista que treballen amb molta llibertat creativa."Fem tot el que volem, la distribució, l’interiorisme, la metodologia, els currículums...", ha explicat el cuiner, una figura polifacètica que treballa en multitud de projectes, i que en els darrers temps també ha explotat una faceta relacionada amb la formació, que ara farà valdre en la MACC. “M’he dedicat molt a la qüestió educativa. Per exemple he estat vuit anys professor de Harvard i conec molt el MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Madrid Culinary Campus (MACC) ofereix una formació integral i multidisciplinari en gastronomia, empresa i agronomia. Segons publicita el centre, els estudiants aprendran “amb els millors acadèmics i professionals de cadascuna de les disciplines, en un ambient universitari sòlid i innovador”. El projecte d’Adrià i Aduritz pretén “potenciar la gastronomia, a través de la formació excel·lent, perquè actuï com a motor de creixement econòmic i social”

Obre la temporada del Museu de El Bulli1846

Per altra banda, Adrià també ha anunciat que el pròxim 1 de maig, el Museu del Bulli 1846, impulsat per elBullifoundation, es tornarà a obrir al públic. El Museu del Bulli, situat a Cala Mojtjoi (Roses), en ple parc natural del Cap de Creus, on s'ubicava el restaurant El Bulli original, es va inaugurar l'any passat i l'objectiu de Ferran Adrià és que serveixi per preservar el llegat de què un dia va ser el restaurant. La temporada 2024 obrirà des de l'1 de maig fins al 12 d’octubre, amb uns preus de 27,5 euros la tarifa general, i de 20,5 la tarifa reduïda per persones amb discapacitat a partir del 33%, majors de 65 anys, estudiants, residents a Roses i grups a partir de 10 persones. 

El Bulli1949
El Bulli1846