L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presentat una sol·licitud al jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, sol·licitant l'anul·lació de l'acte d'obertura de judici oral en relació amb l'operació Kitchen. En un escrit recollit per Europa Press, la defensa de Fernández Díaz al·lega la presència d'un "error" tècnic per part del magistrat, argumentant que aquest acte vulnera el dret a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties, causant "indefensió material" a l'exministre.

La defensa de l'exministre sosté que l'acte del jutge García-Castellón va incloure delictes amb penes de presó superiors als nou anys, específicament fent referència als delictes d'organització criminal i segrest, sense avís ni interrogatori a l'acusat. "Delictes inclosos sorprenentment en l'acte d'obertura de judici oral i de la imputació del qual no va ser informat ni interrogat el senyor Fernández Díaz", assenyala el seu advocat, referint-se a aquests delictes. En aquest context, l'advocat afirma que l'única manera d'esmenar aquest error i evitar la indefensió del seu client és "declarar la nul·litat de l'acte" per emetre'n un de nou que exclogui l'obertura de judici oral respecte als delictes les penes dels quals superin els 9 anys de privació de llibertat.

Va ser el passat 13 d'octubre quan el jutge va acordar l'obertura de judici oral contra l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excúpula del Ministeri per la denominada Operació Kitchen, l'operatiu parapolicial posat en marxa amb l'objectiu de sostreure a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, material relacionat amb la investigació judicial del cas Gürtel. En un acte de 24 pàgines el magistrat va rebutjar per "extemporània" la petició de l'acusació exercida pel PSOE de declarar la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP i la va establir, de manera subsidiària, per l'Administració General de l'Estat en el cas que els investigats resultessin condemnats.

La resolució del jutge incloïa tots els delictes plantejats per les acusacions i que contemplen delictes de descobriment i revelació de secrets, prevaricació, omissió del deure de perseguir els delictes, suborn, tràfic d'influències, malversació, encobriment, contra la intimitat i obstrucció a la justícia. En el cas del PSOE, Podemos i de la família Bárcenas, a més, afegien els d'organització criminal o associació il·lícita, entre altres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!