Les profundes conviccions religioses de l’exministre Jorge Fernández Díaz no són cap secret. Ell mateix ha explicat que l’any 1991 a un lloc tan inopinat com Las Vegas es va retrobar amb Déu. També ha admès públicament que té un àngel de la guarda que es diu Marcelo que fins i tot l’ajuda a aparcar el cotxe. Però les seves creences l’ajuden també a explicar l’actual política. És més, assegura que el papa Benet XVI li va donar una explicació definitiva sobre l’independentisme català: “El diable vol destruir Espanya”.

Així ho assegura l’exministre en una intervenció en vídeo aparentment durant el confinament i a través d’una plataforma digital que circula per les xarxes.

Fernández relata la trobada de 55 minuts que va mantenir amb el Papa emèrit el dimecres 17 de juny del 2015 a la seva residència oficial. Ell encara era ministre d’Interior del govern de Mariano Rajoy.

Explica que, conscient que Benet XVI “segur que és escoltat amb molt interès i molta atenció al cel”, li va fer una petició: “Santedat, sap vostè els problemes que tenim en aquests moments —i em vaig referir especialment a Catalunya—. Santedat, si us plau, resi per Espanya, ens fa molta falta”.

Va ser en aquell moment quan Benet li va revelar que “el diable vol destruir Espanya —“i va dir el diable, no va dir l’esperit del mal, no, el diable, il diavolo”, concreta—. Tot seguit el Papa emèrit li va exposar una “rapidíssima i sumària” explicació històrica.

“El diable sap els serveis prestats per Espanya a l’Església de Crist, coneix la missió d’Espanya, l’evangelització d’Amèrica per Espanya, el paper d’Espanya durant la Contrareforma, la persecució religiosa dels anys trenta... El diable ataca més els millors i per això ataca especialment Espanya i la vol destruir”.

Malgrat tot, l’exministre conclou la seva explicació compartint el “missatge d’esperança” que li va transmetre Benet XVI: "No ho aconseguirà". Per impedir que se’n surti amb la seva només cal aplicar “les quatre eines necessàries per derrotar el diable en aquesta batalla”. Les eines, que li va transmetre van per ordre: “La primera la humilitat, la segona oració, la tercera sofferenza, el sofriment, va fer una brevíssima pausa i va dir... i la devoció a la Santíssima Verge”. “Tingui confiança, el diable no destruirà Espanya”, va concloure el Papa emèrit.

I en aquest punt del relat és Fernández Díaz qui fa una pausa que només es trenca amb el “carai”, que s’escolta d’algun dels assistents a la trobada, que no concreta si l’expressió de sorpresa és pel que acaba d’escoltar o pel fet que ho relata hagués estat ministre i de l’Interior.