L'expresident del Govern espanyol Felipe González, s'ha mostrat alarmat pels possibles empresonaments de demà, dels polítics catalans que compareixeran davant el jutge Pablo Llarena. González ha desitjat que el candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, no ingressi a presó, ni tampoc els altres dirigents independentistes citats pel jutge del Tribunal Suprem, perquè considera que l'independentisme no ha de ser "destruït". "Si ells violen la llei, nosaltres hem de ser exquisidament garantistes", ha dit González.

"Tant de bo no li passi pel cap posar a la presó cap d'ells", ha exclamat l'expresident socialista al·ludint a Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Marta Rovira i Turull, i ha admès que "és difícil dir això" durant la seva participació en la presentació del llibre de Joaquín Almunia, Ganar el futuro, aquest dijous a Madrid.

"Ja sé que nedo a contracorrent", ha afegit González alertant de la "judicialització de la política" que ha estès, més enllà de la situació a Catalunya, a altres països mentre posava l'exemple del Brasil. Ha assenyalat que la seva conseqüència és la "degradació" del sistema polític. "Hem judicialitzat la política perquè com polítics som inútils i intentem que ens ho resolgui algú, i quan lliurem la responsabilitat als jutges, estem rebent la inevitable politització de la justícia", ha explicat.