Nou intent per designar un candidat a la investidura. El rei Felip VI arrenca aquest dilluns 2 d'octubre una nova ronda de consultes al Palau de La Zarzuela per proposar un nou candidat, després del fracàs del candidat popular, Alberto Núñez Feijóo, el passat divendres. Aquest fet converteix Pedro Sánchez com el principal favorit, tot i que, Felip VI no podrà parlar amb diverses formacions que donen el seu suport al candidat socialista perquè es neguen a trobar-se amb el monarca. Després que el Congrés tombés la candidatura de Feijóo en la segona votació, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, es va reunir amb Felip VI i van decidir no dilatar més els terminis i aquest dilluns començarà la segona ronda de consultes, que s'allargarà fins dimarts, 3 d'octubre. 

11:00 hores: inici ronda de consultes

La ronda de consultes s'iniciarà a les 11:00 hores, tal com és habitual, l'ordre a seguir anirà en funció dels suports obtinguts a les eleccions generals, és a dir, de menor a major. El president d'Unió del Poble Navarrés (UPN), Javier Esparza, serà el primer que es trobi amb Felip VI—la formació va obtenir 1 escó a les eleccions generals del 23-J— i va donar suport a la investidura de Feijóo. Només 1 hora més tard, la diputada de Coalició Canària, Cristina Valido, està citada per reunir-se amb el monarca. Valido va signar un acord per donar suport a la investidura de Feijóo, encara que, no tanca la porta a negociar amb el PSOE, si compleix transferències que considera incomplertes i si finalment, els socialistes accepten "l'agenda canària". A les 13:00 hores serà el torn del portaveu del PNB, Aitor Esteban, que representa a cinc diputats. Van rebutjar la investidura de Feijóo i només contemplen parlar amb Sánchez, tot i que, no han arrencat les seves negociacions i creuen que primer els socialistes haurien d'atreure's a Junts.

Trobada de Yolanda Díaz i Felip VI

A primera hora de la tarda serà el torn de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que acudirà a la Zarzuela a les 16:30 hores representant a 31 diputats. Sumar és una coalició que té diputats de vuit partits diferents, però Yolanda Díaz serà l'única que acudeixi a parlar amb el monarca, tal com va passar en la primera ronda de consultes. En ocasions precedents, quan es presentaven com Unides Podem, els diferents integrants de la coalició tenien el seu buit en la ronda de consultes de La Zarzuela i es reunien Podemos, En Comú-Podem, Izquiera Unida i fins a Galícia En comú, a més d'altres formacions com a Més País i Compromís. La jornada d'aquest dilluns la tancarà el president de Vox, Santiago Abascal, citat a La Zarzuela a les 17:30 hores en representació dels 33 diputats de la formació. Vox va donar suport a la investidura de Núñez Feijóo, encara que va lliscar crítiques al PP, però ha deixat clar que s'oposarà a la reelecció de Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez, convençut amb la investidura

Felip VI reprendrà els contactes amb Pedro Sánchez aquest dimarts a les 10:00 hores. Sánchez, ja es va mostrar disposat a sotmetre's al debat d'investidura, per aquesta raó, el PSOE es veu capaç de teixir aliances per superar la votació i reeditar el govern de coalició, tal com ja ha passat amb la Mesa del Congrés, i així ho defensarà el candidat socialista. Malgrat que, Felip VI no podrà trobar-se amb ERC, Junts, Bildu i el BNG, que refusen reunir-se amb el rei. Cap a les 11:00 hores, serà el torn del candidat popular, que ja va tenir l'oportunitat i va quedar derrotat pel Congrés. Tanmateix, el PP ja ha advertit que els seus 137 diputats votaran en contra d'una investidura de Pedro Sánchez.