Davant de prop d'un centenar de persones, que són totes les que van anar voluntàriament a rebre els reis a Gran Canària, la imatge dels Reis d'Espanya va estar lluny de l'exemple sanitari que haurien de donar. Sense mascareta i saltant-se les distàncies de seguretat, Felip VI i Letizia van recórrer els principals carrers de Las Palmas obviant les mesures recomanades pel govern espanyol per fer evitar un rebrot per coronavirus.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat que la mascareta en un espai públic s'ha de portar si no està garantida la distància mínima. Una norma que seguirà vigent "fins que no hi hagi una vacuna efectiva".

Tal com es pot veure a les imatges i en el vídeo, els Reis van viatjar en plena fase 3 sense mantenir, en moltes ocasions, el metre i mig de distància interpersonal. Amb la nova normalitat s'ha passat dels dos metres als 1,5 però ni aquesta van preveure. Un detall que no ha passat desapercebut a les xarxes socials on recriminen la imatge que van donar els Borbons.

El viatge a les Canàries és la primera parada de Felip i Letizia. Amb aquesta, volen normalitzar que ja es pot viatjar per Espanya i promoure el turisme nacional. Ara bé, el motiu oficial del desplaçament ha quedat amagat per una multitud de detalls. Ambdós sense mascareta, en canvi, la majoria dels ciutadans que els aplaudien sí que respectaven les normes.

No van ser els únics que s'ho van saltar. Alguns dels seus guardaespatlles també van obviar portar mascareta mentre apartaven alguns canaris que també l'havien oblidat.