Guerra de declaracions entre el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, i el PSOE. El líder del PP ha afirmat aquest dimarts al matí que creu que hi ha un "tic patològic" en la riallada de Pedro Sánchez durant el debat d'investidura celebrat la setmana passada al Congrés. "Crec que hi ha un tic patològic aquí, que seria bo estudiar pels que en saben, d'això", ha assegurat Feijóo, fent referència a la rialla de Sánchez durant la primera sessió del debat d'investidura, quan des de la tribuna va fer broma amb l'"original teoria" del líder del PP sobre que "no és president perquè no vol" i que ha renunciat a liderar el nou executiu per voluntat pròpia.

Feijóo ha assenyalat aquest dimarts que Sánchez "no només ha fet burla del guanyador de les eleccions, sinó que s'ha rigut de tot i de tothom". "És una vergonya impròpia", ha dit en una entrevista a Antena 3, i també ha aconsellat analitzar aquesta riallada amb l'objectiu de veure si "és normal" o "un indici des del punt de vista patològic que no és menor". Una insinuació, la que ha fet el ja líder de l'oposició, que ha rebut el suport de la portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra. Gamarra ha donat suport a les afirmacions del president del PP i en ser preguntada per què ha volgut dir Feijóo quan diu que Sánchez té un "tic patològic", ha respost: "Doncs que és molt autoritari". Segons Gamarra, el president del Govern té "una certa tendència a vulnerar l'estat de dret". Per part seva, el sotssecretari d'organització del PP, Miguel Tellado, ha assenyalat que Feijóo s'ha explicat "perfectament" com perquè ell "hagi d'interpretar les seves paraules".

Piulada de Patxi Lpez sobre el tic patologic de Feijoo a Sanchez
La resposta del portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, a les declaracions de Feijóo / Foto: X

El PSOE respon a Feijóo: "Han travessat les línies de la decència"

Les declaracions d'Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, sobre el "tic patològic" de Pedro Sánchez no han agradat al PSOE. Ha estat el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, qui ha acusat aquest dimarts al líder del PP de "travessar totes les línies de la decència" en atribuir al president del Govern, Pedro Sánchez, un "tic patològic". Segons ha afirmat López, el líder de l'oposició "manifesta una falta de respecte absolut" i evidencia que no té "ni una mínima educació". "És la demostració que quan no es tenen idees, quan no es tenen arguments, perquè no se sap què dir, es recorre exclusivament a l'insult i a la desqualificació, que és el que porta fent el Partit Popular des de fa massa temps", ha afirmat López. A més, segons el portaveu socialista, aquestes declaracions són fruit que Feijóo "ha convertit en ràbia i en rancor la seva frustració per no ser president del govern espanyol". "Sobre la ràbia i el rancor no es pot construir res positiu, no es pot edificar cap projecte polític que valgui la pena", ha afirmat, abans de demanar al PP que posi fi a aquesta "deriva d'insults i desqualificacions" perquè, des del seu punt de vista, "no porta enlloc".