El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha enganyat l'expresident Carles Puigdemont amb la Llei d'amnistia. "Si Puigdemont descobreix que l'han enganyat, i jo crec que l'han enganyat, o bé és una barreja entre engany i deixar-se enganyar, veurem quina decisió pren", ha disparat el cap de l'oposició en una entrevista amb La Razón. "Sánchez ha enganyat molta gent, i sembla que també ho ha fet amb els independentistes amb una llei que és il·legal i immoral", ha afirmat, en un clar intent per atacar el president del govern espanyol, però també els partits independentistes, argumentant que la Llei d'amnistia és "inaplicable i anticonstitucional".

El líder popular recorda que en les primeres 24 hores després de l'aprovació de l'amnistia es van conèixer els pronunciaments contraris dels fiscals del Tribunal Suprem i del jutge que instrueix el cas de Puigdemont. "Veurem a veure si s'aplica", ha plantejat, defensant que "és contrària a l'estat de dret, a la Constitució i als Tractats Europeus". "Això explica el greu advertiment que ja han fet els fiscals del Suprem, que es neguen a aplicar-la com els exigeix el fiscal general de l'Estat en complir ordres del govern espanyol", afegeix. El líder popular critica que l'executiu de Sánchez es troba "a la deriva i paralitzat", així com "sotmès" a l'independentisme perquè necessita els seus vots per sumar majoria al Congrés dels Diputats. "I això és perillós perquè li entren les presses per lligar les mans dels jutges i callar la premsa", ha conclòs.

Parlar amb Junts per debilitar Sánchez

Ara bé, malgrat aquestes paraules dures contra l'independentisme, el líder del PP encara ha trobat temps per referir-se de forma cordial sobre Junts. Feijóo sap que fins i tot amb els vots de Vox no suma al Congrés dels Diputats, i per això es prepara per dissenyar un pla d'atac contra Sánchez que passi per entendre's amb Junts i també el PNB. En matèries econòmiques i socials, el PP pot trobar punts d'entesa amb ambdós partits i obligar el govern espanyol a empassar-se gripaus al Congrés, perdent algunes votacions clau i fent debilitar La Moncloa.

Per això, Feijóo ha assegurat que el seu partit pot "parlar" amb Junts, començant a aplanar l'escenari matisant que "tenen representació al Congrés dels Diputats i tenen vots darrere". El límit per als populars és "parlar amb tothom menys amb qui té un passat vinculat al terrorisme". Tot i que ha admès que a Junts "els falta reconciliar-se amb la llei", sí que creu que s'hi pot "parlar", cosa que no implica pactar ni cedir, segons ha dit.