El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha promès aquest divendres que "revertirà" la reforma de la sedició anunciada pel president espanyol, Pedro Sánchez, si arriba a la Moncloa. En una declaració sense preguntes a la seu del PP, Feijóo ha titllat d'"aberració" la proposta registrada pel PSOE i Unides Podem al Congrés dels Diputats, que considera que s'ha fet pel "benefici exclusiu de persones concretes" i a canvi de la "supervivència política" de Sánchez. En aquest sentit, ha apel·lat al "deure moral" de tots dirigents socialistes perquè es posicionin públicament davant aquesta qüestió. "O s'està amb els condemnats i fugits, o s'està amb la legalitat democràtica", ha etzibat Feijóo. 

"Com a partit d'estat, com a partit que defensa la unitat de la nació espanyola, que creu en l'Espanya de les autonomies i com a alternativa de govern, aquesta decisió la revertiré si soc president del govern", ha promès Feijóo que, en un intent per moderar el seu discurs ha matisat que defensa el diàleg, però "sense submissió ni claudicació". 

Feijóo defensa que "la sedició ha de ser al Codi Penal"

Feijóo considera que Sánchez ha superat tots els límits i que en un intent per "guanyar temps" ha entregat "l'estabilitat del país als qui volen fracturar-lo". A parer del dirigent popular, la reforma plantejada compromet la independència judicial perquè "es reescriurà la resposta jurídica a l'intent de sedició del 2017". En aquest sentit, ha defensat que "el delicte de sedició ha de ser al Codi Penal" basant-se en el fet que els partits independentistes "encara preconitzen la secessió" i es mantenen amb la idea de tornar-ho a intentar. 

"Legislar delictes a la carta d'aquells que els han comès i que anuncien la voluntat de reincidir és irresponsable", ha afirmat el president del PP, que considera l'anunci de Sánchez com una mostra que aquest "ha acceptat el xantatge independentista". A ulls de Feijóo, Sánchez ha fet a l'independentisme massa cessions, entre les quals ha citat els indults, o el fet d'acceptar el català com a única llengua vehicular a l'escola catalana, i a les que ara afegeix la reforma de la sedició.