Isabel Díaz Ayuso va per lliure, també sota el nou lideratge de Feijóo. Ja ho va demostrar durant l'època de Pablo Casado al capdavant del PP i amb el relleu de presidents la cosa no ha canviat, encara que semblava que després de treure's de sobre el seu pitjor enemic, Teodoro García Egea, Ayuso podria començar una etapa més tranquil·la i alineada amb la "moderació" de Feijóo, tot i que aquesta se n'ha anat en orris amb el trencament de les negociacions per la negociació del Consell General del Poder Judicial. Les últimes paraules d'Ayuso, molt dures contra els socialistes i el president del govern espanyol Pedro Sánchez, han encès totes les alarmes del gallec, que tot i que ha volgut mantenir un silenci en públic i ha rebutjat valorar les declaracions de la presidenta, les contundents reflexions de la madrilenya han caigut com un gerro d'aigua freda al president del partit, que és incapaç de controlar-la. 

En una entrevista a El Programa de Ana Rosa, Ayuso va descarregar com mai contra Sánchez: el va acusar de preparar un cop d'estat contra Felip VI per instaurar la república, de voler tancar a la presó els partits de l'oposició "com a Nicaragua" i de convertir-se en el Le Pen de l'esquerra espanyola. Unes paraules que evidentment contrasten i de ple amb la voluntat de Feijóo de portar a terme una oposició responsable, tot i que encara no l'ha exercida. Amb aquestes paraules, Ayuso tornava a marcar l'agenda del partit, i obligava el seu president a posicionar-se mentre des del PSOE asseguraven que aquestes paraules eren intolerables, les van titllar d'"ayusades", i demanaven a Feijóo que la desautoritzes. Això no ha acabat succeint en públic, ja que des de la seva visita a països de l'Amèrica Llatina, on els conservadors han passat de dominar el continent a l'oposició, el líder del PP  es va limitar a dir que "tensar i crispar mai no dona resultat". 

Ayuso, una presidenta sense autocontrol 

Tot i que aquesta era la posició pública de Feijóo, en privat hauria estat molt més crític amb la presidenta madrilenya. Segons explica El Confidencial, fons properes al líder del partit asseguren que aquestes paraules no li han agradat gens, ja que creu que el fet de posar en dubte el sistema democràtic espanyol és una bogeria. Per ells, aquesta mena d'atacs injustificats que no responen a una situació real a Espanya fan que l'estratègia de Feijóo de presentar-se davant els espanyols com un candidat moderat, i que els hi ha donat, almenys fins ara, bons resultats a les enquestes. 

Aquesta és una visió compartida entre la resta de barons populars, que han intentat esquivar la polèmica, però coincideixen en el fet que la seva companya madrilenya encara és incapaç de mesurar la dimensió de les seves paraules i segueix anant a la seva. Per ells, aquest comportament un punt infantil es deu a la necessitat d'Ayuso de aconseguir una majoria absoluta en les eleccions autonòmiques del pròxim mes de maig, que segons les enquestes estaria fregant, però encara no aconseguiria. Aquesta majoria absoluta implica la necessitat de sumar vots procedents de Vox, com va fer Juanma Moreno a Andalusia. Per ella, la victòria del seu company, que és vist com molt és moderat que Ayuso, suposa un repte que vol superar. Amb tot, les enquestes mostren que està en un bon moment, gairebé més popular que mai, i fregant aquest objectiu. De fet, des del partit creuen que aquesta majoria absoluta serà una realitat el mes de maig i no entenen perquè ha de fer aquestes declaracions polèmiques que potser a ella l'arriben a beneficiar, però no agraden gens al conjunt del partit.