El Partit Popular ha rebutjat aquest dijous el debat a quatre entre Pedro Sánchez (PSOE), Alberto Núñez Feijóo (PP), Santiago Abascal (Vox) i Yolanda Díaz (Sumar) que oferien RTVE i PRISA, perquè entén que es tracta de "models incomplets" i que "no tenen interès". Segons la seva opinió, "el més honest" per als espectadors és que hi siguin presents també Bildu, ERC i PNB perquè són els que han sostingut l'executiu, segons han indicat fonts populars. RTVE ha anunciat la celebració el dimecres 19 de juliol un debat amb el president del govern espanyol; el president de Vox i la candidata de Sumar. A més, la corporació ha reiterat la seva invitació a participar en el debat al president del Partit Popular.

En concret, aquests tres partits (PSOE, Vox i Sumar) han acordat celebrar el debat de candidats a la Presidència del govern espanyol el 19 de juliol a les 22.00 hores a Prado del Rey, seu central de RTVE. Els partits es tornaran a reunir amb els responsables de RTVE el dilluns 3 de juliol.

Tot i això, el PP rebutja aquest debat a quatre i Feijóo ha reiterat aquest dijous la seva disposició per assistir a un debat a set amb candidats dels partits espanyols (PP, PSOE, Vox i Sumar) així com amb aquells en els quals ha residit la "governabilitat de l'Estat" durant els darrers cinc anys (ERC, PNB i Bildu). Fonts del PP han indicat que RTVE "ha ofert aquesta mateixa possibilitat, però que en comptes de convidar els caps de llista, ho ha fet als portaveus parlamentaris d'unes cambres parlamentàries ja dissoltes". "Si reconsidera la seva decisió, Feijóo serà en aquest debat", ha afegit el partit.

Les mateixes fonts populars han assenyalat que no entenen que Pedro Sánchez, "àvid de debats i de passar la campanya tancat en un plató en comptes d'afrontar-la a peu de carrer", pugui dir no a aquesta oferta per tenir un segon enfrontament amb el president del PP. Tot seguit, ha deixat clar que el Partit Popular "no participarà en els debats a quatre plantejats pels mitjans de comunicació, per entendre que són models incomplets i no tenen interès" perquè no contemplen la presència dels socis de Sánchez.

Segons els populars, per confrontar idees entre candidats amb possibilitats d'arribar a la Presidència del Govern "ja hi ha el cara a cara acordat per al dia de 10 de juliol, i que tindrà lloc a Atresmedia". "I per a un debat més ampli, el més honest per als espectadors és la presència d'ERC, PNB i Bildu, perquè fa cinc anys que redacten les lleis que avala el PSOE i fixen les posicions que defensa el Govern".

Aquest dijous, des de Brussel·les, Feijóo ha defensat aquest debat entre els set partits clau per a la formació de Govern, perquè, segons ha dit, "o guanya el PP amb prou majoria per governar en solitari" o el PSOE liderat per Pedro Sánchez "necessitarà", —a banda de Sumar— ERC, Bildu i fins i tot Junts. "No són quatre. O guanya el PP amb prou majoria per governar en solitari o si el PSOE forma govern, no necessita només la senyora Díaz, necessita ERC, Bildu i Junts", ha asseverat davant els periodistes.