El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha presentat aquest dilluns la candidatura d’Isabel Díaz Ayuso el 28-M per revalidar el seu càrrec com a presidenta de la Comunitat de Madrid. En un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum, el líder dels populars ha negat que dins del partit que ell presideix hi hagi dues famílies: la liderada per Feijóo i la d’Ayuso, suposadament aspirant a substituir-lo al capdavant del PP. “Ja saben vostès que jo li demano permís per a tot”, ha ironitzat Feijóo en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, després de fer un discurs sobre les suposades “dues ànimes” que hi ha a Gènova, cosa que ha desmentit taxativament.

Davant d’això, i amb motiu de les eleccions del pròxim mes de maig, Feijóo ha aplaudit el “lideratge reconeixible i amb valentia” d’Isabel Díaz Ayuso. “No té cap justificació la persecució institucional que ha patit”, ha assenyalat el líder del PP en referència a la lideressa madrilenya, sobretot perquè el seu pas per la direcció de la Comunitat de Madrid ha tingut “resultats” que, segons ell, són altament positius. En aquest sentit, i lligant-ho amb la política estatal, Feijóo ha afirmat que “el millor camí” pels madrilenys és el que ofereix “governs forts” amb majories suficients.

És per això que el líder del PP ha contraposat un context d’aquest tipus al del govern espanyol. Ha lamentat, doncs, que Pedro Sánchez governi Espanya amb un “tripartit”, en referència a les esquerdes entre Podemos i Yolanda Díaz. També per aquest motiu ha criticat que des de La Moncloa es vulguin llançar idees de divisió dins del PP; quan són ells “els que estan acabant com estan acabant” i són “els mateixos que s’insulten, s’ataquen, desqualifiquen i viuen en la desqualificació permanent”.

D’altra banda, Feijóo ha assegurat que cal "una convocatòria urgent de places MIR per solucionar els problemes de la manca objectiva de metges en els centres d'atenció primària i de pediatria en aquest àmbit", després de les continuades manifestacions que es produeixen a Madrid contra la gestió sanitària d’Ayuso. I, en segon lloc, ha defensat "una política que li retorni l'autonomia per atraure inversions a la Comunitat de Madrid d'acord amb la seva autonomia fiscal i com consideri oportú".

"Dono la meva paraula que si els espanyols em donen la seva confiança, totes dues coses es faran després de les pròximes eleccions generals", ha dit. Segons Feijóo, el “pecat” d’Ayuso ha estat “no haver declarat la independència unilateral”, ni incomplir les sentències del Suprem. "Si hagués estat una presidenta sediciosa, hauria obtingut més favors de Sánchez", ha manifestat el president dels populars en una crida a la confiança i a l'estabilitat política per a la millora dels serveis sanitaris i de la situació econòmica a la Comunitat de Madrid.