El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha furgat amb la decisió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de no assistir a la manifestació de la Diada, i ha afirmat que és una mostra de la "inestabilitat" del Govern. A dos dies de la celebració de la Diada, Feijóo ha felicitat tots els catalans perquè creu que ha de ser una jornada "per a tots els catalans" i no una font de divisió i tensió per a Catalunya.

En ser preguntat per l'absència d'Aragonès a la marxa de la tarda, Núñez Feijóo ha lamentat que la "inestabilitat" del Govern es veurà reflectida en aquesta Diada perquè estarà dividit en aquesta mobilització -els membres d'ERC de l'Executiu no hi aniran però els de Junts sí- en un dia que, segons ell, hauria d'unir la població. "El Govern forma part de la divisió i la ruptura del poble català, no per solucionar-la sinó per aprofundir-hi", ha criticat.

El líder del PP ha reivindicat aquest divendres impulsar un "catalanisme constitucional" a Catalunya per recuperar la cordialitat que, al seu parer, s'ha trencat amb el procés independentista. "Traslladarem a tot el poble català que el constitucionalisme catalanista el defensarem amb totes les seves conseqüències. Seguirem treballant des de l'autonomisme constitucional, des del catalanisme constitucional, per tornar a la cordialitat", ha afirmat en declaracions als mitjans a Tarragona, acompanyat del president del PP català, Alejandro Fernández, i la diputada de la formació al Parlament Lorena Roldán.

El líder popular ha alertat que la situació econòmica, que veu preocupant a tot Espanya, és pitjor a Catalunya per les "enormes despeses" que creu que ha tingut el procés independentista per a l'economia catalana. Per a ell, s'estan pagant les conseqüències d'un "mal plantejament polític que, a més de la seva pròpia il·legalitat, s'hi suma l'impacte a l'economia catalana, a les famílies, les empreses i les institucions catalanes, i en definitiva, a la cordialitat de Catalunya”. Per això, ha defensat “aprofitar la crisi per tornar a la cordialitat política i a la unió del poble català” per fer front a la situació econòmica i social.

Feijóo també ha acusat el Govern de Pedro Sánchez d'utilitzar ERC per "mantenir-se al poder" i ha afirmat que està perjudicant els ciutadans perquè creu que la denominada taula de diàleg o la política lingüística no ha millorat la situació econòmica, sinó que l'ha empitjorada. "La cordialitat entre la gent a Catalunya no ha millorat, s'ha enquistat, i la unió de Catalunya per resoldre els problemes de Catalunya s'ha esquerdat", ha insistit, i ha posat a disposició el PP per restituir aquesta cordialitat i millorar l'economia.