Alberto Núñez Feijóo, que s’ha negat en rodó a acceptar l’amnistia, s’ha esplaiat àmpliament per respondre als discursos d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. De fet, els ha agrupat en una mateixa resposta, perquè, al seu entendre, tenen “discursos intercanviables” i que “cada cop s’assemblen més”. A més, els ha acusat d’enfonsar l’economia catalana des del 2017. A Gabriel Rufián li ha retret els resultats a Santa Coloma de Gramenet i a Míriam Nogueras s’ha encarregat de recordar-li el llegat de Convergència i Unió, al marge de recordar que el PP va aconseguir més vots que uns i altres el 23 de juliol a Catalunya.

Els resultats de les eleccions estatals a Catalunya, en què el PP va ser la tercera força política per darrere del PSOE i Sumar i per davant de Junts i ERC, han encoratjat el discurs de Feijóo. En aquest sentit, el líder del PP considera que l’aposta independentista ha fet que la ciutadania catalana abandoni els dos partits: “Vostès guanyaven quan feien política útil”. Per això, Feijóo els ha posat al mateix sac. “Abans ERC i CiU eren partits amb objectius, idees i estratègies diferents. Avui no hi ha diferència i els discursos són intercanviables”, ha dit el candidat del PP, que ha invocat el llegat convergent: “Ja no queda res de CiU? No és cap crítica, és una crònica”.

Feijóo ha replicat a Nogueras i Rufián en un mateix bloc perquè no comparteix que hagin pogut constituir-se com a grup parlamentari gràcies a la cessió de diputats del PSC i de Sumar: “No compleixen cap requisit i no haurien d’entrar al mercadeig. No s’ho han guanyat ni a les urnes ni als despatxos. És una cacicada i haurien de renunciar a això”. Tampoc s’ha estat d’esbatussar el PSOE per haver prestat parlamentaris i ha acusat els socialistes de “retorçar el reglament” per obtenir la presidència del Congrés dels Diputats. De fet, s’ha afanyat a establir vincles entre el PSOE i el duo Junts-ERC i ha recordat que governen plegats en ajuntaments, diputacions catalanes i el govern espanyol.

En la resposta, Feijóo ha dedicat molta energia a demostrar que Junts i ERC han enfonsat l’economia catalana des del 2017. “L’economia està millor ara que abans? No”, s’ha autocontestat Feijóo, fent referència al procés independentista que, al seu entendre, “va ser un punt d’inflexió”. Ha posat sobre la taula una bateria de dades, com el producte interior brut (PIB), que demostren que “Madrid ha pres el relleu”.

Rufián i Nogueras ataquen Feijóo

En la intervenció anterior, Gabriel Rufián ha carregat contra Feijóo, per haver muntat "una mena de moció de censura" que, a parer seu, evidencia que el gallec "no és present ni futur, sinó passat". De fet, Rufián ha advertit Feijóo que se li està "posant cara de Pablo Casado i Albert Rivera, la cara d'algú que encara no entén el que està passant". Al seu torn, Míriam Nogueras ha posat de manifest la dependència de la política espanyola amb la seva formació, i ha criticat que el discurs de Feijóo hagi estat "nítid": "Una y no cincuenta y una, y Puigdemont a prisión". Ha recordat, també, que "la independència és una qüestió de supervivència per a la nostra nació".