Diversos familiars de les víctimes de l'accident del Yac-42 a Turquia —en el qual van morir 62 militars espanyols— han assegurat aquest dimecres que el nomenament del jutge Fernando Grande-Marlaska com a ministre d'Interior és "pervers i descoratjador".

El nou titular d'Interior va investigar en la seva etapa a l'Audiència Nacional l'accident de l'avió, però el va arxivar en no veure responsabilitat del Ministeri de Defensa, dirigit en aquell temps per Federico Trillo.

"Crèiem que havíem arribat a un punt profund. Això és increïble, és la mateixa persona que ens va enfonsar el procés jurídic. Era l'última esperança que teníem", ha lamentat María Paz Fernández, vídua del comandant José Manuel Ripollés.

Per a Fernández, aquest nomenament és més greu encara per l'actitud que el PSOE ha mantingut amb els familiars en les últimes setmanes. Segons aquesta familiar, les converses que havien mantingut amb una diputada socialista van cessar després d'iniciar-se la moció de censura.

"És el més proper que hem estat de tenir contacte amb algú que ens anava a ajudar. Ens sorprèn aquesta cartera", ha asseverat, per després afegir: "No hi ha una línia d'actuació".

Amb tot, els familiars de les víctimes esperen que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els rebi de forma personal "per explicar el perquè d'aquest nomenament". "A veure si ara Gran-Marlaska té interès a fer justícia", han afegit aquests familiars.

Per això, ha explicat Fernández, algunes d'aquestes famílies intentaran apropar-se al nou Executiu socialista perquè "proposin la comissió d'investigació" sobre l'accident. "Que la liderin, perquè li donin suport tots els partits. Que serveixi d'alguna cosa la mort dels nostres", ha reblat.