La família de Franco ha afirmat que es farà càrrec de les restes del dictador i que presentarà les al·legacions oportunes en els 15 dies de termini establerts pel govern espanyol, encara que descarta recórrer la decisió de l'Executiu.

En una entrevista al rotatiu La Razón, el nét del dictador, Francis Franco, ha assegurat que "per descomptat" que la seva família es farà càrrec de les restes. "No el deixarem en mans del govern", ha afirmat. A més, ha assegurat que no vol que hi hagi "una utilització política sobre el cadàver del seu avi".

Sobre la possibilitat d'impugnar el reial decret, el nét de Franco ha afirmat que "gastar diners en contra d'un govern és perdre el temps, perquè si ho fan i l'exhumen, seria un brindis al sol." A més, ha opinat que l'exhumació del seu avi no és "tan urgent", ni per a ell ni per al 90% dels espanyols." "L'Executiu té pressa perquè no tenen gaire legislatura per davant, són el govern menys votat de la història i no representen a gairebé ningú", ha postil·lat.

Preguntat sobre la possibilitat d'enterrar-lo juntament amb la seva dona, Carmen Polo, al panteó que la família té a la capella del cementiri de Mingorrubio, en El Pardo (Madrid), ha apuntat que "avui dia no es contempla", perquè on la dona de Franco està enterrada "no hi ha seguretat".